Berg och sjö

Mer  om mig

Min passion är att inspirera andra

Jag är beteendevetare och KBT-terapeut och har jobbat med människor och grupper på många olika sätt genom åren.

Jag har varit engagerad i omställningsfrågor, psykologi och miljöfrågor så länge jag kan minnas men min stora omställningsresa började när jag 2019  bestämde mig för ett köpfritt år. Jag läste allt jag kom över om frivillig enkelhet, hållbarhet och ett enklare sätt att leva. Jag letade efter ett balanserat sätt att leva där nyfikenheten och lusten fick styra.

 

Min ursprungliga motivation var att kunna spara pengar så att jag kunde få mer tid för sådant som jag värderade i livet. Men ju mer jag fick veta om hur lite tid vi har på oss att ställa om till ett nytt, mer hållbart samhälle och sätt att leva, desto mer angeläget kändes det att börja arbeta med omställningsfrågor. Det jag kände att jag kunde bidra med, är min kunskap inom psykologi och beteende kopplat till en hållbar livsstil.

Mitt köpfria år hjälpte mig att landa i insikten att ett hållbart liv, inte bara är nödvändigt för att må bra och för vår omvärld, utan också möjligt att genomföra. Dessutom väldigt givande och roligt. Jag fick lära mig leva på mindre och vara rädd om de resurser jag hade. Samtidigt kunde jag spara pengar och tid att lägga på sådant jag verkligen ville göra. Detta satte igång en process i mig som slutligen gjorde att jag tog beslutet att arbeta med hållbarhetsfrågor och kreativa projekt som hållbarhetskonsult.

 

Jag började att inventera mina kunskaper och intressen och sammanställde dem till tjänster jag vill erbjuda i mitt företag. Jag startade podden Inspiratörerna, där jag samtalar med människor som inspirerar mig till ett inre- och yttre hållbart liv genom det liv de lever, val de gjort, kunskaper eller egna erfarenheter. Podden är tänkt som en lärandeprocess för mig personligen men den är även tänkt att inspirera andra till att leva mer hållbart i sina egna liv och ta små steg mot sin egen dröm. 

Min egen hållbarhetsresa har lett till en större meningsfullhet och riktning i livet. Jag fick tid att fördjupa mina kunskaper, hitta nya intressen, återupptäcka glömda drömmar och uppfyllas av drivkrafter som inte tidigare fått plats i livet. Jag ägnade mer tid åt att fördjupa mina relationer, fick nya vänner med liknande målsättningar och fick tid till återhämtning ute i naturen. Jag tror det är möjligt att både skapa sig ett innehållsrikt liv och bidra till ett hållbart samhälle samtidigt. Nu vill jag dela med mig av min kunskap till andra genom de tjänster jag erbjuder. Jag hoppas vi ses!

/ Emma Tukia

Utbildningar och erfarenheter

 • Innovationsvetare/Beteendevetare (kandidatexamen)

 • KBT-terapeut (steg 1)

 • Handledare (familjehem och kontaktfamiljer)

 • Hälsocoach

 • Kreativ plattform för utveckling 

 • Sociologi/grupppsykologi

 • Konflikthantering

 • Styrelsearbete ideella föreningar

 • Musik och poddproduktion

Kontakta mig

Emma Tukia

Tel: 070-252630​7

emma.i.tukia@gmail.com

Medarbetare i:

Omställningsbyrån

Frilansar och fakturerar via:

Smart produktionshus

 • Black Facebook Ikon
 • Black Instagram Ikon

© 2020 by Emma Tukia