top of page
Berg och sjö

Om mig

IMG_20200608_204500_955.jpg

Min passion är att inspirera andra

Jag heter Emma Tukia och har arbetat många år med familjehem och kontaktfamiljer i privat verksamhet. Jag har även tagit emot klienter i terapi.

Jag är utbildad beteendevetare, steg 1 kbt-terapeut och handledare för familjehem och kontaktfamiljer.

Som hållbarhetskonsult kombinerar jag mina erfarenheter inom beteendevetenskap och KBT- terapi med att leva ett hållbart liv, till det inre- och yttre. Jag tror nämligen att man kan leva det liv man drömmer om samtidigt som man bidrar till en hållbar värld och därför har jag alltid hållbarhetsaspekten i åtanke i de tjänster jag erbjuder.

 

Jag erbjuder livscoachning online, föreläsningar, workshops, temavandringar och events.

Jag har själv haft en utmattning och till följd av detta gjort en resa både i mitt inre och yttre, där jag förstått vad som är viktigt. Jag lever nu en nedväxlad tillvaro med mer tid och större meningsfullhet till följd av detta.

 

2019 hade jag ett köpfritt år och 2021 sålde jag allt jag ägde i min resa efter ett enklare liv. 2022 är året då jag bygger ett tiny house.

Min ursprungliga motivation var både att värna om miljön, men även lära mig leva på mindre resurser, så att jag kunde få mer tid för sådant som jag värderade i livet. 

Mitt köpfria år lära mig leva på mindre och vara rädd om de resurser jag hade. Samtidigt kunde jag spara pengar och tid att lägga på sådant jag verkligen ville göra. Idag lever jag inte lika strikt köpfritt, men jag tar med mig lärdomar från det året.

 

I podden Inspiratörerna, samtalar jag med människor som inspirerar mig till ett inre- och yttre hållbart liv genom det liv de lever. Podden är tänkt som en lärandeprocess för mig, men även tänkt att inspirera.

Min egen hållbarhetsresa har lett till en större meningsfullhet och riktning i livet. Jag fick tid att fördjupa mina kunskaper, hitta nya intressen, återupptäcka glömda drömmar och uppfyllas av drivkrafter som inte tidigare fått plats i livet. Jag ägnade mer tid åt att fördjupa mina relationer, fick nya vänner med liknande målsättningar och fick tid till återhämtning ute i naturen. Jag tror det är möjligt att både skapa sig ett innehållsrikt liv och bidra till ett hållbart samhälle samtidigt. Nu vill jag dela med mig av min kunskap till andra genom de tjänster jag erbjuder. Jag hoppas vi ses!

/ Emma Tukia

Utbildningar och erfarenheter

  • Innovationsvetare/Beteendevetare (kandidatexamen)

  • KBT-terapeut (steg 1)

  • Handledare (familjehem och kontaktfamiljer)

  • Hälsocoach

  • Kreativ plattform för utveckling 

  • Sociologi/gruppsykologi

  • Konflikthantering

  • Styrelsearbete ideella föreningar

  • Musik och poddproduktion

bottom of page