Berg och sjö

Mer  om mig

IMG_20200608_204500_955.jpg

Min passion är att inspirera andra

Jag är beteendevetare och KBT-terapeut och har jobbat med människor och grupper på många olika sätt genom åren.

Jag har varit engagerad i omställningsfrågor, psykologi och miljöfrågor så länge jag kan minnas men min stora omställningsresa började när jag 2019  bestämde mig för ett köpfritt år. Jag läste allt jag kom över om frivillig enkelhet, hållbarhet och ett enklare sätt att leva. Jag letade efter ett balanserat sätt att leva där nyfikenheten och lusten fick styra. 2021 sålde jag allt jag ägde i min resa efter ett enklare liv. Resan fortsätter och jag vill dela med mig om det jag lär mig på vägen genom mina olika sociala kanaler, samtal, föreläsningar och vandringar.

Min ursprungliga motivation var att kunna spara pengar så att jag kunde få mer tid för sådant som jag värderade i livet. Men ju mer jag fick veta om hur lite tid vi har på oss att ställa om till ett nytt, mer hållbart samhälle och sätt att leva, desto mer angeläget kändes det att börja arbeta med omställningsfrågor. Det jag kände att jag kunde bidra med, är min kunskap inom psykologi och beteende kopplat till en hållbar livsstil.

Mitt köpfria år hjälpte mig att landa i insikten att ett hållbart liv, inte bara är nödvändigt för att må bra och för vår omvärld, utan också möjligt att genomföra. Dessutom väldigt givande och roligt. Jag fick lära mig leva på mindre och vara rädd om de resurser jag hade. Samtidigt kunde jag spara pengar och tid att lägga på sådant jag verkligen ville göra. Detta satte igång en process i mig som slutligen gjorde att jag tog beslutet att arbeta med hållbarhetsfrågor och kreativa projekt som hållbarhetskonsult. Idag lever jag inte lika strikt köpfritt, men jag tar med mig lärdomar från det året.

 

Jag började att inventera mina kunskaper och intressen och sammanställde dem till tjänster jag vill erbjuda i mitt företag. Boka ett samtal med mig, så hjälper jag dig att göra detsamma.

 

Jag startade podden Inspiratörerna, där jag samtalar med människor som inspirerar mig till ett inre- och yttre hållbart liv genom det liv de lever. Podden är tänkt som en lärandeprocess för mig personligen men den är även tänkt att inspirera andra till hur man kan leva mer hållbart och ta små steg mot sitt eget drömliv. Kontakta mig så hjälper jag dig att hitta din egen väg!

Min egen hållbarhetsresa har lett till en större meningsfullhet och riktning i livet. Jag fick tid att fördjupa mina kunskaper, hitta nya intressen, återupptäcka glömda drömmar och uppfyllas av drivkrafter som inte tidigare fått plats i livet. Jag ägnade mer tid åt att fördjupa mina relationer, fick nya vänner med liknande målsättningar och fick tid till återhämtning ute i naturen. Jag tror det är möjligt att både skapa sig ett innehållsrikt liv och bidra till ett hållbart samhälle samtidigt. Nu vill jag dela med mig av min kunskap till andra genom de tjänster jag erbjuder. Jag hoppas vi ses!

/ Emma Tukia

Utbildningar och erfarenheter

  • Innovationsvetare/Beteendevetare (kandidatexamen)

  • KBT-terapeut (steg 1)

  • Handledare (familjehem och kontaktfamiljer)

  • Hälsocoach

  • Kreativ plattform för utveckling 

  • Sociologi/grupppsykologi

  • Konflikthantering

  • Styrelsearbete ideella föreningar

  • Musik och poddproduktion